Jag har Fått Fiber

Jag har fått fiber, vad händer nu?

Har ni precis fått fiber in i hemmet men vet inte riktigt vad nästa steg är? Ni vet vad ni vill använda fibern till men vet inte hur ni ska gå tillväga? 

Då finns vi till er hjälp och kan ge er rådgivning! Kontakta oss så kan vi hjälpa er med konsultation inför nästa steg. Vi hjälper er med hur ni kan fördela er fiber på bästa sätt i hela huset och till alla enheter.

När grundinstallationen är klar och tjänstefördelaren sätts upp på väggen, oftast precis i närheten av ingångshålet där man drar in fibern, är det dags för nästa steg. 

Tjänstefördelaren är den box där fibersignalen kommer in i och därifrån kan man sedan sprida ut de olika tjänsterna som fibern medför. 

Från boxen drar man vidare nätverkskablar i huset till olika enheter, beroende på vad man vill använda fibern till. Därmed är placeringen av tjänstefördelaren viktig och det är bra om den är nära t. ex. TVn, routern till internet och Wi-Fi eller första telefonjacket om man vill använda fiber till telefoni. 

CableQuick hjälper er mer än gärna att dra nätverk i huset och placera ut uttag i andra rum. T. ex om barnen vill titta på TV och barnprogram på ovanvåning,kan vi sätta upp ett TV-uttag vid TV-boxen, detta för bästa möjliga kvalité. Eller om tonåringen vill ha ett datauttag direkt till sin dator för att spela LAN och ha snabbt internet kan vi även sätta ett datauttag där. 

Vi kan även hjälpa er med att placera ut accesspunkter i huset vilket gör det möjligt att ”surfa” trådlöst överallt med maximal hastighet. Eller om ni vill använda fiber till ert larm och koppla in kameror med mikrofon som går att styra via mobiltelefonen.

Det finns en uppsjö av produkter man kan använda fiber till och våra experter ger gärna förslag på vad vi kan hjälpa er med utifrån det ni vill använda er fiber till.