FTTH

Fiber till ditt hem

FTTH

Många pratar om FTTH, men få vet vad det egentligen är. Vi ska göra ett försök att på ett så enkelt sätt som möjligt förklara vad det innebär och vad det kan betyda för just dig!

FTTH är en förkortning på engelska för ”Fiber To The Home” vilket direkt översatt på Svenska betyder ”Fiber till Hemmet”. Börja gärna med att se denna korta film gjord av FTTH Council Europe som förklarar vad FTTH är.

 

 

FTTH Council Europé är en branschorganisation vars uppgift är att påskynda tillgången till fiberbaserade accesnät med ultrahöga hastigheter till förmån för konsumenter och företag. Läs mer om dem här.

Vad kan CableQuick hjälpa er med när det gäller FTTH?

CableQuick har sedan starten haft ett stort intresse i FTTH-nät och gjorde sin första installation 2010 som underentreprenör åt ett större företag i branschen. Vi fattade tycke för detta omgående och insåg att FTTH-näten snabbt skulle sprida sig i Sverige, och vi beslutade oss för att vara med på denna spännande resa. För att kunna bygga godkända FTTH-nät krävs flera saker, men det vi lägger störst tyngd på är följande : Bra projektering, val av rätt material samt rätt utrustning så som bra fibersvetsar och godkända mätinstrument. Våra projektörer, arbetsledare och installatörer utbildas kontinuerligt både internt och externt för att kunna hålla en så hög standard och kvalitet som möjligt.

Vid FTTH-byggnation arbetar vi endast med kända och rutinerade partners i branschen. De schaktfirmor och operatörer vi har som samarbetspartner går vi i god för, och de för oss. Vi har sedan starten arbetat med dessa partners och vårt gemensamma koncept har visat sig vara vinnande för oss och för våra kunder.

Är ni intresserade av att bygga ett FTTH-nät i ert område? Maila oss gärna på info@cablequick.se (och/eller via kontaktformuläret) eller ring oss på 040 631 01 00 så hoppas vi kunna hjälpa er med alla era frågor, tankar och funderingar. Tänk på att skriva ner alla era frågor innan ni ringer så att ni inte glömmer att fråga oss något ni undrar över.

Vi kan hjälpa er från A till Ö med allt inom fiber.